Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dunlop
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen

VenM Sport Uw tennis specialist    

Uw tennis specialist 

Tennisspelers VenM Sport Oudenbosch Perla en Joris

Perla nieuwboer VenM sport Oudenbosch
 
Joris Peters VenM Sport Oudenbosch
Joris Peters VenM Sport Oudenbosch

Perla Nieuwboer

Perla Nieuwboer (06-01-2000) begon met tennissen op 7 jarige leeftijd op haar tennisclub TV Prinsenbeek. Al snel werd ze geselecteerd door de KNLTB en begon ze met het volgen van bondstraining.

In 2009, Perla was toen 9 jaar verhuisde ze met haar familie naar Marbella, Spanje. Daar trainde ze bij een tennisschool en speelde veel toernooien aan de Costa del Sol.

In 2012 verhuisde Perla terug naar Nederland, Breda waar ze begon bij Eric Hoppenbrouwers haar huidige privé coach. Ze klom op de Nationale jeugdranglijst tm 12 tot de 3de plaats.

Het eerste jaar tm 14, 2013 presteerde Perla zowel Nationaal als op de Europese toernooien en eindigde op de Nationale ranglijst als 6e.

De Knltb selecteerde Perla voor het Nationale team tm 14 jaar en mocht Perla in Almere trainen, het Nationale bondscentrum. Ook begon ze bij Frank Broers ( ex prof voetballer) extra hard te werken aan haar fysiek.

Dat betaalde zich uit door in dit jaar 4 Nationale toernooien te winnen en en twee finales te behalen op de Europese toernooien tm 14 jaar.

In Aug 2014 pakte Perla haar eerste Nationale titel tm 14 single en dubbel in Rotterdam en eindigde ze op de Nationale ranglijst als 2e.

Joris Peters

Mijn naam is Joris Peters en ik ben 22 jaar oud. Ik denk dat ik ondertussen nu zo’n 15 jaar tennis en ik beleef deze sport nog altijd met veel plezier. Toen ik ongeveer 11 jaar oud was heb ik de keuze gemaakt om verder te gaan in tennis. Ik deed daarnaast namelijk ook nog de sporten Voetbal en Judo.

Eenmaal de keuze gemaakt ben ik naast de trainingen bij de Lobbelaer ook bij Topshot gaan trainen. De eerste paar jaar heb ik Privé les gehad van Mike van Vugt en een paar jaar later ben ik overgestapt naar Eric Hoppenbrouwers Privé en groep. Ondertussen train ik 2 keer in de week bij Eric in de groep (Roosendaal) en 1 keer per week bij de Lobbelaer (Selectie training).

Voor mij is tennis een zeer verslavende sport. Dit komt omdat ik zelf erg perfectionistisch ben. Ik wil bij iedere slag en bal het juiste resultaat halen. Mocht dit tijdens een wedstrijd of training niet lukken dan ga ik net zolang door totdat het wel gelukt is. Vroeger zorgde dit voor veel frustratie en dit zorgde er geregeld voor dat ik met mijn racket gooide of in discussie kwam met de trainer. De laatste jaren weet ik dit veel beter een plekje te geven en ben ik rustiger geworden.

Daarnaast probeer ik de laatste 2 jaar iedere wedstrijd en training als een uitdaging te zien en het beste in mijzelf naar boven te halen. Soms is dit wel eens lastig naast mijn studie en werk.

De afgelopen 4 jaar heb ik door mijn harde werken wel veel mooie en goede wedstrijden gewonnen. Dit gebeurde voornamelijk veel in de 3 toernooien.

Dit jaar heb ik geprobeerd om de stap naar de A te maken maar van Categorie 2 á 3 naar 1 is lastig. Daarom ga ik dit jaar 1 keer extra trainen bij Eric om beter te leren omgaan met de balsnelheid en het invullen van de wedstrijden.

Mocht deze stap niet lukken dan is dit voor mij geen probleem omdat ik heerlijk vind om te blijven tennissen en hier mijn ontspanning in vind.